ENJIN CARIAN BAHAN

Memuatkan ...

Sabtu, 10 Januari 2009

sekadar selingan..

assalammualaikum...
pertama sekali, sorry ckgu lame xupdate blog nih..hehhhee bz exam n kmudian cuti mmg xde mase nk bukak blog even blog sendiri...cuti biar cuti btul2!!!hehhehe
2009...tahun baru dan tentunya bg adik2 sy merupakan satu tingkat ke alam persekolahan lagi..tahun 2008 yg lalu jika ade kegagalan belajarla dari kegagalan itu...semua orang pernah mengalami kegagalan..sejarah telah membuktkani...sebagai contoh bagaimana kekalahan tentera islam di perang uhud...rasulullah dan para pejuang islam lain bangun dari kegagalan tersebut dan menjadikan kegagalan perang uhud itu sebagai pengajaran untuk kejayaan islam selepas itu...maka, bagi adik2 tersayang yang gagal menempatkan diri ke matrix atau universiti selepas SPM itu bukan pengakhiran cerita...memasuki tingkatan 6 ini pun bukanlah teruk sangat..malah insyaallah seandai lebih usahakite lebih berjaya..

Sebagai inti pati tulisan saya sebenarnya bukan nak anda semua fikir kisah lame itu tetapi fokus dengan perkara yang lebih penting lagi..stpm 09!!!untuk menyuntik semangat kamu ke menara gading ingin saya katakan bahawa seandainya anda telah menempatkan diri di universiti , pengajaran dan pembelajarannya sebenarnya lebih sedikit berbanding disekolah..anda perlu belajar 4,5 bulan kmudian ambil exam..lagi mudah sebenarnya..tapi mudah itu bg mereka yang belajar dan menyiapkan tugasan..jadi, biarlah anda bersusah dahulu mentelaah buku sejarah pra u tu sampai tertidur atau keluar air liur (heheheheeh...sebenarnya sy pun mengaku tak pernah habis bace buku sejarah tu), sesuatu yang sedap halwa telinga anda mendengar ialah apabila di universiti nanti sekiranya anda rajin dan tak leka, apa yang anda belajar di universiti sebenarnya lagi mudah daripada anda jawap stpm or spm..(pandai ckp tp sy pon tak terror mane) ...apa-apa pun yang penting niat..if niat anda sume ikhlas insyaallah ape pun akan dipermudahkan...bagi adik2 yg rase nak masuk u tu rajin2kan lah diri tu...bermula dari sekarang...jangan tunggu seminggu nak exam baru nak bace buku..mengelabah nanti..(hehhehe..sy pon buat gak..tapi sebab nak ingat name kes..ingat senang ker amik law nih..kes berlambak, name plak pelik2)...hehheehe..melalut plak..angin tuan punye blog ni karang...

Seperti mana pesanan saya kepada calon STPM tahun lepas, saya ulangi lagi sekali yang penting pohon restu daripada semua orang kerana disitulah ada doa sebagai penguat kejayaan kamu semua..dan yang penting berdoa kepada ALLAH pohon dimudahkan belajar...sepandai mane pun manusia tanpa rahmat dr penciptanya apa guna dia hidup di dunia...akhir kata saya doakan kejayaan adik-adik semua...tahun lepas tak de pun junior DARY yang jadi junior saya disini..harap tahun ini dan tahun hadapan adalah...di fakulti Law ni plak saya tengok muka kak Farah dia tengok muka saya...sebab kami berdua jer budak DARY yang ambil law disini...dahla fac jauh dari orang..jarang jumpe budak DARY lain...hope anda akan kembangkan generasi DARY yang hampir pupus di sini terutamanya fac of law...hehheheh..merepek betul aku nih!!!

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails

PENYOKONG BLOG SEJARAH

PENAFIAN :

Penulis blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan, kerugian atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada mana-mana bahagian dalam laman blog ini. Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster dan/atau Lain-Lain Penulis.