ENJIN CARIAN BAHAN

Loading...

Wednesday, September 9, 2009

SOALAN PERCUBAAN STPM 2009

KEPADA GURU-GURU DAN PARA PELAJAR, EMELKAN SOALAN DAN SKEMA PERCUBAAN 2009 KEPADA SAYA UNTUK KEGUNAAN BERSAMA: rashman2u @yahoo.com

SILA DOWNLOAD :

KERTAS 1


1) SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 1 NEGERI PAHANG 2009
1) SKEMA JAWAPAN

2) SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 1 NEGERI SABAH 2009
2) SKEMA JAWAPAN

3) SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 1 NEGERI TERENGGANU 2009
3) SKEMA JAWAPAN ( Tiada )

4)
SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 1 NEGERI PERAK 2009
4) SKEMA JAWAPAN

5)
SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 1 NEGERI JOHOR 2009
5) SKEMA JAWAPAN ( Tiada )

6)
SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 1 NEGERI MELAKA 2009
6) SKEMA JAWAPAN

7)
SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 1 NEGERI PERLIS 2009
7) SKEMA JAWAPAN

8)
SKEMA PERCUBAAN SEJARAH 1 NEGERI SEMBILAN 2009

9) SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 1 NEGERI KEDAH 2009
9) SKEMA JAWAPAN

10) SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 1 NEGERI KELANTAN 2009
10) SKEMA JAWAPAN / SOALAN NO. 16


KERTAS 2

1) SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 2 NEGERI PAHANG 2009
1) SKEMA JAWAPAN

2) SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 2 NEGERI SABAH 2009
2) SKEMA JAWAPAN

3) SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 2 NEGERI TERENGGANU 2009
3) SKEMA JAWAPAN

4) SKEMA PERCUBAAN SEJARAH 2 NEGERI PERAK 2009

5)
SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 2 NEGERI KEDAH 2009

6)
SKEMA PERCUBAAN SEJARAH 2 NEGERI SEMBILAN 2009

7) SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 2 NEGERI KELANTAN 2009

8) SOALAN PERCUBAAN SEJARAH 2 NEGERI PERLIS 2009
8) SKEMA JAWAPAN


[ SOKONG BLOG INI, SILA SIGN BUKU PELAWAT ]

38 comments:

Anonymous said...

thanks atas perkongsian ini...
but skema jwpn tu xble donlod...
the file is currently set to private.

Cikgu Rashman said...

yes, buat masa ni still set to private. Saya akan open nanti. Tu mesti. Tapi saya tgh tunggu biar banyak negeri yang hantar. Baru ada beberapa negeri yang excited. thanks a lot. But camana negeri len. Biarlah perkongsian betul2. Cian kawan2 yg dah hantar. Dan yg kena hantar ni semestinya cikgu. Pelajar mintak cikgu awak tolong hantarkan. Kita share sama-sama.Rasanya soklan tu tak da hak cipta pun. Malah ada soalan satu negeri tu, sebiji soalan saya sebab skema tu saya yang buat sendiri. Tapi tu tak kisah. Ilmu tak kan berkurangan kalau dikongsi.

zack_rxm said...

cikgu nak negeri johor punya tak?? saya ada..

Anonymous said...

zack, bg cigu tu cpt..

Anonymous said...

jazakhallahhukhairankasira

Anonymous said...

salam,just solan sej saja kew?kalau da solan subjek len lg bagus blog neh,,:)

syafiqahfadzillah said...

terima kasih banyak2 cikgu..moga ALLAH memberkati hidup cikgu.

syafi said...

thanks alot cikgu..i really need this question.thanks

Anonymous said...

Thanks. May God bless you.

zack_rxm said...

maaf lamabt jenguk blog nie.. tapi saya tak tahu kat mana nakl bagi cikgu melalui apa?? cikgu x paparkan pown cara-cara dia?? email cikgu ker??

zack_rxm said...

okey saya dah tau.. InsyaAllah.. saya akan attachkan soalan untuk negeri johor esok cikgu.. tunggu yeh..

sabri_650806@yahoo.com.my said...

Assalamualaikum. Boleh tlg dapatkan soalan trial kertas kesusasteraan melayu kertas 1 dan 2. kalau ada tlg bagi mana- mana soalan yang cikgu ada. Sekian Terima Kasih

Anonymous said...

Assalamualaikum.lawati blog ni InsaAllah dapat membantu sedikit sebanyak.www.ayisgc65.blogspot.com..bukak kat goole jer.

Anonymous said...

Saya nak tanya cikgu..pada pandangan saya la kan apabila banyak negeri asyik keluar soalan yg sama sahaja MPM pasti akan mengeluarkan soalan yg tidak pernah kita sangkakan akan keluar nanti..mcm soalan p@p org eropah semua negeri majoriti keluar pd trial.kemungkinan MPM tidak mengeluarkan nanti..mungkai keluar p@p china dan islam

Cikgu Rashman said...

soalan MPM tu dah siap ..... tak memberi pengaruh soalan percubaan tu. Biasanya tak da soalan percubaan yang keluar direct........ tu kamu semua kena faham. soalan percubaan bukan pasti keluar.

pwencess_2929 said...

sape2 nk soalan trial stpm ngri klntan..
gtaw or hbungi sy..
emel pwencess_yanna90 n no fon 0199997242..
mynme yana

Anonymous said...

bley x bagi skema jawapan tok soalan b.melayu 1 percubaan spm 2009???
nape susak sgt nak cri nieh??

Mohd Firdaus said...

Salam,
Saya ucapkan berbanyak tk kat sedara sebab blog ini sangat berguna kpd saya...boleh bantu pelajar saya dan saya sendiri...tahniah kpd semua guru yg telah berkongsi maklumat di sini...Allah saja yg membalasnya.

Anonymous said...

kepada kwn2 or ckgu2 yg nak soalan2 trial stpm skolah menengah kebangsaan labuan,email ngn sya..belle_lindsey27@yahoo.com...insyalallah dapatlah..tq

Anonymous said...

bgusla blog ni..sya suka..bnyk soalan n skema sya ble dpt..tq

Anonymous said...

Terima kasih cikgu atas perkongsian maklumat n kertas soalan percubaan STPM sejarah sama ada kertas 1 @ 2 kerana soalan-soalan tersebut banyak bermanfaat.Semoga cikgu sentiasa dirahmati oleh-Nya.....:)

Anonymous said...

Cikgu Rasman, terima kasih kerana perkongsian ilmu. boleh la dijadikan latih tubi kepada para pelajar. Kepada pelajar, jangan meramal soalan tetapi baca topik-topik penting mengikut tema. Semoga apa yang dibaca dpt difahami dan diingati.Berusaha dan berdoalah agar apa yang dipelajari dan difahami dapat ditulis ketika menjawab soalan. Selamat Berjaya dalam STPM

Anonymous said...

cikgu nak negeri kl

Tuan Muda Sho said...

thx a lot cikgu!!

smuga cikgu dimurahkan rezeki

n sume plajar2 malaysia dpt skor A sejarah tahun ni!!

Anonymous said...

naper nak download soalan trial nie..hanya soalan jur??skema jwpn tak leh pon...
naper yer??

Anonymous said...

trial sejarah kertas 2 STPM johor 2009 x der ker?????????

Anonymous said...

sangat berinformasi... semoga menjadi medan percaturan pelajar untuk menempa kejayaan dalam subjek sejarah STPM. untuk cikgu Rasman teruskan perjuangan.

Aqilah said...

Salam,
cikgu,kertas trial dr johor dengan pulau pinang takde ke??

Anonymous said...

esok sejarah 2, bile tgk balik jadual analisa STPM kertas 1 thn2 sebelumnya.
Sume soalan yg keluar adalah soalan yg da berhabuk, soalan lame tak keluar .. dan soalan aktif(kuar stp 3/4thn) .. cube utk paper 2 tahun ni spot dari aspek tu ! gud luck !

:)

Anonymous said...

assalamualaikum w.b.t dah salam sejahtera hendaknya...sy ingin mngucapkan ribuan trima kasih yg xterhingga kpada hamba2 ALLAH yang telah mngumpul soalan2 peperiksaan percubaan 2009 di cni...smga diberkati oleh ALLAH...

Nurul Asna Adibah said...

Assalamualaikum... saya student form 6 di SMK.AHMAD BOESTAMAN SITAWAN,ingin mengucapkan ribuan terima kasih kerana meyenankan kerja saya utk megulang kaji pelajaran bab2 sejarah nie... Terima Kasih Dari As_91.. Saya bakal menduduki peperiksaan STMP TAHUN nie..

Anonymous said...

Assalamualaikum..."ponsikou"(terima kasih)akhirnya dapat juga cari maklumat,terima kasih pada yang beri jawapan..saya dari sabah

Anonymous said...

salam sejahtera cikgu... boleh saya tanya..bagaimana mau download soalan trial sejarah & skemanya? terima kasih.

Citizen Leong said...

Salam sejahtera cikgu, saya ialah pelajar tingkatan enam atas dari SMK Horley Methodist, Teluk Intan. Cikgu, saya nak tanya mengapa soalan2 percubaan di atas tidak dapat dimuat turun?

Anonymous said...

Salam. saya pelajar tingkatan enam atas. saya rasa cikgu patut tukar private tu.kami ni sangat perlukan bahan-bahan cikgu. if cikgu terus private, tiada siapa yang akan dapat manfaat. ilmu itu hanya beku di 'mediafire'. ilmu itu jika dialirkan kepada kami pelajar-pelajar, ia amatlah berguna. saya sangat sangat minta kerjasama cikgu. tarikh cikgu post ialah Wednesday, 9 September 2009. sekarang ni dah Thursday, 16 June 2011. hampir dua tahun ilmu ni dibekukan. maaf kalau bahasa saya kasar. :)

hafiz said...

cikgu saya nak soalan & skema jawapan percubaan stpm 2009 sejarah 1,tapi x boleh nak download. boleh tolong saya x cikgu?

Cikgu Rashman said...

BOLEH DOWNLOAD SEKARANG......

Anonymous said...

cikgu skema jawapan soalan percubaan sejarah 1 ngri kelantan yg thn 2008 xda ka

Related Posts with Thumbnails

PENYOKONG BLOG SEJARAH STPM

PENAFIAN :

Penulis blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan, kerugian atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada mana-mana bahagian dalam laman blog ini. Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster dan/atau Lain-Lain Penulis.