ENJIN CARIAN BAHAN

Rabu, 28 April 2010

IZINKAN AKU BERZINA !!!!!!

Diterima dari seorang kawan untuk renungan…cerita menarik untuk tatapan bersama……… kerana dewasa ini perbuatan zina telah menular dan menjadi budaya kuning dalam masyarakat kita. Semoga Allah mengampunkan dosa kita dan mendapat keredhaan Allah dunia dan akhirat.

Izinkan Aku Berzina

Pergaulan generasi muda sekarang ini sangat membimbangkan. Bagaimana tidak, cuba kita lihat di jalan-jalan, di pusat-pusat membeli belah dan di berbagai tempat selalu kita temui pasangan generasi muda kita yang berjalan dengan mesra sambil berpegangan tangan, berpelukan, bahkan ada yang berani berciuman ditempat umum.

Terkadang hati kita merasa kasihan terhadap mereka, namun apa yang mampu kita lakukan sedangkan mereka sendiri tidak mahu mengasihani diri mereka sendiri dan tentunya sebagai ibubapa kita akan menanggung rasa malu kerana perilaku si anak.

Namun tak dapat dinafikan ada juga di kalangan orang tua yang merasa bangga melihat anaknya berbuat seperti ini. Mereka bangga melihat anak mereka berjalan dengan pasangannya sambil berpelukan atau bergandingan padahal perbuatan tersebut sudah tentu mengundang murka Allah SWT.

Allah SWT telah memerintahkan kepada kita semua di dalam Al Quran supaya tidak mendekati zina. Jangankan melakukan zina, mendekatinya juga dilarang. Kalau menurut saya, berkasih itu termasuk ke dalam hal-hal yang mendekati zina.
Mengapa saya katakan demikian, seperti yang sudah saya tuliskan di atas, kita semua tentu sering melihat banyak sekali generasi muda yang berjalan dengan orang yang tidak halal baginya.

Mengapa perkara ini terjadi? Mungkinkah pemahaman agama yang tidak diajarkan sejak kecil kepada si anak, sehingga mereka kalah dengan kemajuan zaman? Mungkin.

Sekarang timbul persoalan, mengapa mereka berani melawan Allah SWT? Padahal Allah SWT sudah melarang kita untuk melakukan zina, tentunya larangan tersebut mempunyai manfaat bagi kita.

Pernah suatu ketika pada masa Nabi Muhammad SAW masih hidup, ada seorang pemuda yang mendatangi baginda. Pemuda tersebut meminta izin kepada Nabi Muhammad SAW agar diberikan izin untuk melakukan perzinaan. “Wahai Rasulullah bolehkah aku melakukan zina”?

Maka Rasulullah SAW pun berkata kepada si pemuda, “Wahai engkau pemuda, aku ingin bertanya terlebih dahulu kepadamu, jika ada seseorang datang kepada mu kemudian ia bicara kepadamu “bolehkah aku menzinai ibumu ? ”

Si pemuda itu pun lantas menjawab dengan lantang TIDAK.

Rasulullah Muhammad SAW kemudian berkata lagi kepada si pemuda, “jika datang seorang laki-laki kepadamu dan bertanya kepadamu “bolehkah aku menzinai saudara perempuanmu?

Pemuda tersebut dengan geram dan emosi menjawab `tidak’.

Rasulullah meneruskan pembicaraannya kepada si pemuda tadi, “jika datang seorang laki-laki kepadamu dan bertanya kepadamu bolehkah aku menzinai anak perempuanmu?

Si pemuda tadi terdiam dan kemudian ia menangis sujud di hadapan Rasulullah. Kemudian Rasulullah SAW berkata kepada si pemuda, “setelah engkau mendengarkan ceritaku tadi apakah aku akan mengizinkanmu untuk melakukan zina?

Si pemuda tadi terkulai, menangis, dan berkata maafkan aku ya Rasulullah.

Rasulullah SAW menyuruh pemuda itu berdiri, “Mohonlah ampun kepada Allah SWT dan jangan pernah terlintas lagi dalam fikiranmu apalagi sampai melakukan perbuatan zina. Sesungguhnya telah disampaikan kepada kita melalui Al Quran bahawa kita harus menjauhi zina kerana kesemuanya itu akan membuat kita jauh dari Rahmat Allah SWT.

Kredit : Isu Hangat

[ SOKONG BLOG INI, SILA SIGN BUKU PELAWAT ]

3 ulasan:

Cik Ct Fadzil™ berkata...

salam ckgu.. :)
sy pn xtaw na kata psal rmaja2 yg ska bzina skrng ni..
tp bkn stakat rmaja ja ckgu..,
kdang2 mreka yg da sparuh abd pn buley wt bnda2 mcm ni..
astakfirullah...
skrng mmg da akhr zmn kn ckgu?
huhuu..
sy hrap sgt xjdi mcm rmaja yg ska wt bnda ni..
huhuu..
wassalam..

prof huzz berkata...

moga allah menjauhkan diri ini dari godaan syaitan....

Auni Najwa bt Azman berkata...

benda2 ni berperingkat. starts with kenalan biasa..harmless je. Semua pcintaan sebelum nikah itu zina, wheter or not you betul2 berzina. sebab ada zina hati, zina mata yg sgt susah untuk elak. hm, so takyah couple, tu je jalan penyelesaian. Satu peringatan buat saya juga. maaf bahasa rojak

Related Posts with Thumbnails

PENYOKONG BLOG SEJARAH

PENAFIAN :

Penulis blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan, kerugian atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada mana-mana bahagian dalam laman blog ini. Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster dan/atau Lain-Lain Penulis.